2009-11-17 14:46:48• hírek • Gozner Gertrud

Hamis 100 lejesek a szatmári piacon

Hamisnak látszó 100 lejes bankjegyek tűntek fel a szatmárnémeti Nagypiacon.

Ennek kapcsán a Szatmár Megyei Rendőrség felügyelői nyomozást indítottak, mivel néhány lefoglalt bankjegyen nem találhatóak meg a kötelező biztonsági elemek. Az esetet az egyik nagypiaci árus jelezte a rend őreinek.

Eszerint miután nagyobb tételben adott el árut az egyik kliensének, a tőle kapott pénzzel vásárolni ment az egyik boltba, ahol felhívták a figyelmét, hogy az illető bankjegy lehet hogy hamis. A rendőrség a vizsgálatok során négy hamisnak látszó száz lejest gyűjtött össze  a piac területéről.

A megyei rendőrség szóvivője, Ana Malaescu szerint egyelőre nem tudnak pontos részletekkel szolgálni az ügy kapcsán, mivel a vizsgálatok még folynak. A begyűjtött bankókat elküldték a Román Nemzeti Bankhoz, hogy megállapíthassák valóban hamisak, vagy csak annak tűnnek.

A rendőrség szerint nem olyan nehéz felismerni egy igazi és egy hamisított bankjegy közötti különbséget. Különösen figyelni kell a bankjegy anyagára, ami a nem valódi pénznél papírból készül, és nem műanyagból, valamint színeiben is eltérést mutathat. A hamisítókat a törvény három és 15 év közötti szabadságvesztéssel büntetheti.



Feltehetően hamis 100 lejes bankjegyeket találtak a Nagypiacon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: